Боротьба з запахами
11.05.2023

Одним з напрямків дії туманоутворюючих систем є боротьба з запахами, що з'явилися в результаті обробки органічних відходів. З запахами, які залишаються при розведенні великої рогатої худоби, свиней і курей, можна боротися тими ж способами, що і з запахами на водоочисних спорудах і на звалищах.

Висока якість деталей обладнання та ефективна система організації забезпечують своєчасну і рівномірну подачу хімічних речовин, потрібних для боротьби з запахом. Крім усього іншого, туманотвірних системи застосовуються для обробки запахів на всіляких робочих місцях, як закритих, так і на свіжому повітрі, причому їх використання можна зробити досить економним.

У ролі активних хімічних речовин застосовуються розкладаються нетоксичні речовини, які також знаходять застосування в харчовій і косметичній промисловості. Крім того, в їх число входять поліпшувачі ґрунту, органічні речовини в рідкому вигляді, речовини з вмістом мікроорганізмів, поживні речовини і речовини, які розкладають органічні відходи. При запуску системи ці склади рівномірно розподіляються в приміщенні у вигляді густого туману, в результаті чого його частки притягують частинки, що містять неприємний запах, після чого вони опускаються на землю.

Туманотвірних системи, обладнані пристроями для усунення запахів, використовуються в таких сферах, як хімічна промисловість, збирання та транспортування твердих відходів, будівництво, звалища і поховання, ставки для аерації, компостні підприємства, птахофабрики і ферми, що спеціалізуються на тваринництві, харчова і нафтопереробна промисловість, паперове виробництво і т.д.

Дія системи туманоутворення по боротьбі з запахами полягає в тому, що активні речовини, перекладні в вид дрібної суспензії на водній основі, частки яких володіють діаметром до 10 мікрон, зависають у повітрі і згодом випаровуються, не утворюючи крапель на поверхнях. Молекули реагентів приєднуються до молекул речовин, які видають запах, і разом з ними знищуються.